Rendement Halen Met Maandelijks Sparen In Moeilijke Markten.


Mijn vorige blog eindigde met een positief betoog over maandelijks sparen.
Ik schreef dat je zo’n spaarprogramma kan associëren met vrijheid.
Door minder uit te geven dan dat je verdient, nemen je middelen in de toekomst toe. Het geld dat je deze maand bespaart, verbetert je koopkracht voor de maand erop. Hetgeen je dit jaar spaart, verbetert je koopkracht voor het jaar erop.
Je versterkt als het ware jouw -toekomstige ik- en geeft die meer financiële armslag om het leven te leiden dat aansluit bij jouw waarden en wensen.

Vandaag tonen we je een voorbeeld over 12 maanden met een resultaat dat je zal verrassen.

Alhoewel het louter om een mathematisch voorbeeld gaat en geen beleggingsadvies is, moet je het onderstaande zeker lezen.
Wat we je tonen in de onderstaande tabel :
Stel dat je in het begin van het jaar zou kunnen voorspellen hoe de komende 12 maanden er gaan uitzien qua koersvorming van het fonds. Je wenst elke maand 100€ wenst te sparen via dat fonds. In dit voorbeeld nemen we aan dat je met 100% zekerheid zou kunnen voorspellen dat de koers van januari 10€ zal zijn. Maar de koers van december zal eveneens 10€ zijn. Bovendien zullen de koersen van al de maanden daar tussenin nog eens wegzakken ook!

Welk buikgevoel roept dit bij jou op? Misschien zoiets als, dat lijkt me een verloren jaar. Of ‘daar schieten we niets mee op’. Misschien zelfs: “Daar gaan we niet aan beginnen.” Bekijk even vluchtig de tabel en lees de tekst eronder ter verduidelijking.Zoals je kan aflezen krijg je in dit mathematisch voorbeeld voor jouw 100€ in januari 10 stuks afgeleverd, net zoals in de 12de maand.
Door de koersdaling van februari naar 9€ krijg je er in die maand 11,11 stuks bij. In maart zakt de koers verder naar 8€ en koop je 12,50 stuks voor jouw 100€.
Bekijk de overige maanden en zie hoeveel stuks je er telkens bij krijgt. Door op 31 december de optelsom te maken, zie je dat je 136,67 stuks in portefeuille hebt.
Aan 10€ (de koers van december) wil dat zeggen een totale waarde van 1.366,67€. Je hebt er 12 x 100€ ingestoken, dat vertaalt zich in een rendement van 13,89%.
Ben je hiervan verrast? Kreeg je dit nog nooit eerder uitgelegd? Misschien tijd voor actie?!Nog een prettige september-nazomer-maand gewenst!
In mijn volgende blog vertel ik je weer meer over het aannemen van bijkomende goede gewoontes inzake jouw persoonlijke financiën.Jos Drees
0495 182899
Registered Life Planner

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Laatste Nieuws

BLIJF IN HET NU

FAQ

Hoe kunnen wij u helpen?

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
​​​​​​​
We staan via e-mail en telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.