Zelfstandige Ondernemers Vormen De Spil!

Ik beschrijf onze doorsnee ondernemende cliënt, kijk eens of u zich aangesproken voelt.  

Al heel uw leven lang bent u ‘goed bezig’ geweest:   U heeft ondernomen. U heeft groei veroorzaakt. U heeft getracht een gulzige fiscus te paaien. U heeft btw doorgestort. U heeft vennootschapsbelasting en personenbelasting betaald. U heeft  personeel tewerkgesteld. U heeft sociale bijdragen betaald.  U heeft uw bank de kost laten verdienen.  U heeft aldus hele gezinnen geholpen hun leven op te bouwen. U tracht uw steentje bij te dragen via sponsoring van lokale verenigingen... ik kan nog even verder gaan….     

Als dat allemaal gebeurd is, dan heeft u aan het begin van uw welverdiende renteniersperiode hopelijk een en ander vergaard.  Dat is althans onze ervaring na enkele decennia families te hebben bijgestaan op talrijke belangrijke ‘kruispunten’ in hun leven.

We assisteren bij het maken van de inventaris aan het begin van het rentenierstraject voor het gezin van de zelfstandige.  Iedereen heeft vanuit zijn talenten als ondernemer of vrije beroeper er het beste van gemaakt, vaak vanuit kennis en buikgevoel. Bijna altijd met gezond verstand en zin voor het nemen van risico’s.  

Ten laatste bij het opzetten van uw renteniersplan is het cruciaal om niet langer enkel op uw buikgevoel voort te gaan. 

Toch komen we zo nu en dan mensen tegen die vrezen dat ze niet gaan toekomen.  Als deze ondernemers dan zelf een plan in elkaar gaan steken?  Veelal op basis van te weinig kennis van wat de financiële markten écht voor hen kunnen betekenen. Trek zelf maar uw conclusie. 

Bij de inventarisatie komen we vaak een enorme lappendeken tegen.

Op zo’n portefeuille valt geen lijn te trekken noch is er een coherente beleggingsfilosofie te bespeuren.  Vele zaken gekocht of verkocht gekregen, adviezen die op dat moment voor de hand lagen en gevolgd werden. Iedere aanschaf heeft zijn verhaal en kadert wel in een tijdsgeest of werd soms ook onachtzaam beslist.  

Hoe makkelijk zou het zijn als u al tijdens die actieve carrière beter wist waarheen uw boot te navigeren?  Echt weten welke koers u best zou aanhouden?  

Allicht zouden vele miskopen niet gebeuren en u zou tegelijk veel tijd besparen doordat u het kaf van het koren kan scheiden van zodra het zich aanbiedt.

We stellen het graag voor via onderstaande tekening.Wij zijn er voor u als uw lappendeken objectief moet worden geïnventariseerd en hertekend. We zijn er voor u omdat u het belang inziet van ‘elegante eenvoud’. Hetzelfde gezond verstand waarmee u uw zaak heeft geleid inzetten om uw financiën op familiaal niveau te laten aangroeien.    Belangrijke tip!

Waarom deze strategie niet al toepassen vanaf vandaag? Ook al heeft u nog 25 of 35 jaar ondernemen voor de boeg. We richten ons op uw wensen en uw idee van het ideale leven.  

Hoe die elegante eenvoud er concreet kan uitzien tonen we u graag bij een tasje koffie en op afspraak.   

Blijf onze blogs lezen, in 2023 verduidelijken we voor u waar de knelpunten liggen en wat u er zelf aan kan doen of wat u best door specialisten laat uitvoeren.    

Welkom  !         Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Laatste Nieuws

BLIJF IN HET NU

FAQ

Hoe kunnen wij u helpen?

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
​​​​​​​
We staan via e-mail en telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.